X
 03.02.2015 Економија

Најлошата корпорација во светот сака да завршите во затвор


Постојат компании кои заработуваат со секој нов затвореник во САД. Овие шест моќни институции добиваат со затворање на луѓето на подолг период. Само изминатата година, корпорацијата заработила 1,7 милијарди долари од затворите.

CCA (Corrections corporation of America) фунцкионира како хотелската индустрија, освен што собите кои се во сопственост на корпорацијата се во затвор, а тие добиваат со секој ден додека собите се искористени од затвореници.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Економија