X
 20.10.2015 Култура

Затворот за кој никој не смее да зборува


Истражувачкиот новинар Вил Потер е единствениот новинар кој влегол во канцеларија за комуникации и менаџмент во американски затвор. Овие канцеларии се отвараат тајно во САД и менуваат сè во врска со начинот на кој се третирани затворениците.

Во нов говор на ТЕД-конференција, Потер раскажува за луѓето кои се затворени во овие канцеларии и начинот на кој владата ги крие.

„Пораката беше јасна. Не зборувај за ова место“, вели Потер.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура