X
 24.02.2015 Технологија

Листа од сите бесплатни онлајн-места кои треба да ги знаете (Дел 2)

Можете да си го замислите животот без интернет? Секако дека не. Учениците, студентите и професионалците насекаде веќе се навикнати да работат и учат со помошта на интернетот. Овие бесплатни извори може да ви бидат од корист за многу работи. Претходниот дел најдете го ОВДЕ.


Quick Sprout - Целосна анализа на вашата интернет-страница.

WordPress SEO by Yoast - Имајте целосно оптимизирана интернет-страница на „Вордпрес“.

SEO Site Checkup - Проверете ги грешките во оптимизацијата на вашата интернет-страница бесплатно.

SimilarWeb - Анализирајте статистики за интернет-страници за секој домеин.

Alexa Ranking - Анализа на статусот на секоја интернет-страница.

Nibbler - Тестирајте интернет-страница бесплатно.

Browseo - Дознајте како пребарувачите ја гледаат вашата интернет-страница.

Broken Links - Најдете грешки во линковите и слично.

Copyscape - Барајте копии од вашата интернет-страница на интернет.

Pingdom Website Speed Test - Тест за брзина на отварање на интренет-страница.

TinyJPG | TinyPNG - Оптимизација на фотографии.

Kraken - Оптимизација на слики и забрзување на интернет-страница.

ImageOptimizer - Намалувајте, зголемувајте и оптимизирајте ги своите слики.


Canva - Едноставен графички дизајн за блогери.

Pixlr - Уредувач на фотографии.

Skitch - Изразете ја целта со помалку зборови.

Easel.ly - Секој може да создава и споделува моќни дизајни.

Social Image Resizer Tool - Оптимизација на слики за социјални мрежи.

Recite - Направете ја омилената изрека визуелно ремек-дело.

Meme Generator - Првиот онлајн мем-генератор.

Contact form 7 - Собирајте електронски адреси.

Mailchimp - Испратете 12.000 електронски пораки на 2.000 претплатници бесплатно.

Hello Bar - Имајте повеќе претплатници на електронска пошта.


WriteRack - Најлесниот начин да блогирате на „Твитер“.

Spruce - Подгответе слика за објавување на „Твитер“ за секунди.

Click To Tweet - Имајте повеќе споделувања на вашите објави на „Твитер“.

MyTweetLinks - Ги зголемува посетите од „Твитер“.

Latergram - Планирајте ги објавите на „Инстаграм“.

SocialRank - Идентификувајте ги и организирајте вашите следбеници на „Твитер“.

Ritetag - Моментална анализа на „хаштаг“.

Riffle - Целосен профил и информации за секој корисник на „Твитер“.

Buffer Free Plan - Планирајте објави за „Твитер“, „Фејсбук“ и други социјални мрежи.

Addthis - Добијте повеќе споделувања и следбеници.

Disqus - Бесплатна алатка за коментирање на блогови.

Typeform - Прекрасна алатка за подготовка на анкети.

Petit Hacks - Трикови за добивање повеќе посети кои ги користат компаниите.

Optimizely - Платформа за оптимизација на интернет-страници и мобилни апликации.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија