X
 20.10.2017 Образование

МОН објави конкурс за стипендии за ученици - деца без родители и ученици од средно образование кои реализираат наставни програми од угостителско - туристичката струка

Врз основа на член 55 став 1 од Законот за организација и работа на органите на државната управа („Службен весник на Република Македонија” бр. 58/00, 44/02, 82/08, 167/10 и 51/11), член 54 од Законот за ученичкиот стандард („Службен весник на Република Македонија” бр. 52/05, 117/08, 17/11, 135/11, 15/13, 41/14, 146/15и 30/16) и Решение за распишување Министерството за образование и наука распишува

КОНКУРС за доделување стипендии за ученици од средно образование кои реализираат наставни програми од угостителско - туристичката струка во Република Македонија за учебната 2017/2018 година

КОНКУРС за доделување 80 (осумдесет) стипендии за ученици – деца без родители од јавните и приватните средни училишта во Република Македонија за учебната 2017/2018 година

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование