X
 03.04.2017 Живот

Зошто другите се поуспешни од Вас?

Сигурно барем еднаш сте се запрашале зошто некои луѓе се поуспешни и позадоволни со својот живот од Вас, а се чини дека не се ништо поспособни или подобри.


Фото: Pixabay


На оваа листа прочитајте зошто некои луѓе се посреќни и поуспешни, а други не. И тоа нема врска со среќата, опкружувањето или парите, туку единствено со ставот.

Успешни луѓе: покажуваат благодарност кон другите и лесно делат комплименти на луѓето околу себе.
Неуспешните луѓе: ги критикуваат другите без никакво оправдување.

Успешни луѓе: лесно простуваат и не се злопамтила.
Неуспешни луѓе: злопамтила се и никогаш не забораваат туѓи грешки.

Успешни луѓе: живеат во мигот и не се вртат кон минатото.
Неуспешни луѓе: тешко се одвојуваат од минатото, се враќаат на ситници од поминати денови.

Успешни луѓе: лесно преземаат одговорност за своите постапки.
Неуспешни луѓе: Ја префрлаат вината на други.

Успешни луѓе: лесно делат информации и знаење со другите.
Неуспешни луѓе: кријат тајни.

Успешни луѓе: шират позитивна енергија околу себе.
Неуспешни луѓе: секогаш пренесуваат негативни чувства на луѓето околу себе.

Успешни луѓе: разговараат со другите за нови идеи.
Неуспешни луѓе: шират трачов и разговараат за други луѓе.

Успешни луѓе: ги делат своите успеси и победи со другите.
Неуспешни луѓе: сите заслуги си ги припишуваат себе.

Успешни луѓе: секогаш се спремни на промена.
Неуспешни луѓе: се плашат од промена најмногу на светот.

Успешни луѓе: се надеваат дека и другите ќе успеат.
Неуспешни луѓе: се надеваат дека другите ќе пропаднат.

Успешни луѓе: го земаат во обзир туѓото мислење.
Неуспешни луѓе: Важно им е само нивното мислење и мислат дека се само тие во право.

Успешни луѓе: создаваат цели кои сакаат да ги постигнат.
Неуспешни луѓе: немаат цели во животот.

Успешни луѓе: знаат што сакаат и работат на тоа за да го остварат.
Неуспешни луѓе: Не знаат што сакаат од животот.

Успешни луѓе: Секогаш учат нови работи.
Неуспешни луѓе: Мислат дека знаат сѐ.
Подготвил: М.Д.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот