X
 03.04.2020 Живот

Кога најмногу доцниш, најмалку брзај! Тоа значи, кога е најтешко, потруди се да бидеш најстабилен заради децата

Каде пишува дека за време на оваа долготрајна криза посовесни се оние што везден зборуваат за вирусот од оние што ги почитуваат превентивните препораки, но не зборуваат везден за тоа и не се прават стручни за сенешто?!
Оваа пандемија е само физичка метафора и аналогија на една долготрајна емоционална, социјална и душевна изолација на современиот човек! Сега можеме да видиме и буквално, физички каде сме стигнале во сопственото отуѓување и отуѓувањето од нашите деца, нашата рожба, вели психологот и универзитетски професор Мирослав Пендароски.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот