X
 11.01.2017 Забава

Проверете дали го поседувате „Мандела ефектот“

„Мандела ефект“ е она што интернетот го нарекува чудниот феномен кога многу луѓе можат да се заколнат дека се сеќаваат на нешто на одреден начин, за подоцна да откријат дека погрешиле. Некој ова го нарекува случаен случај на лоша колективна меморија, меѓутоа други велат дека може да постои алтернативна димензија. Како и да е, искористете го овој квиз за да одлучите дали вие го имате овој ефект.

 

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава