X
 27.05.2015 Образование

Дали би препишувале за време на испит или колоквиум?

Мислите дека матурантите се запишуваат на факултет подготвени за препишување? Впрочем, значаен дел од нив не би препишувале на испит или колоквиум. Тоа го дознаваме од анкетата за идни студенти во кои учествуваа 446 идни студенти од земјава.

„Дали би препишувале за време на испит или колоквиум?

1. Никогаш, за препишувањето нема оправдување;
2. Не, но немам против ако другите препишуваат;
3. Не планирам, но би препишувал/а ако не се подготвам на време;
4. Да, ќе препишувам секогаш кога ќе имам можност.“


Речиси половина од идните студенти изјавуваат дека би препишувале само доколку не се подготват навреме, а повеќето не планираат да препишуваат.


ЛИНК ДО ЦЕЛОСНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОД АНКЕТАТА

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование