X
 04.09.2017 Технологија

1.600 онлајн-курсеви од најдобрите универзитети достапни овој месец

Овој месец ќе имате шанса да следите курсеви од најдобрите универзитети, над 1.600 „MOOCs(Massive Open Online Courses)“. Во продолжение погледнете неколку од нив:


•    „Seeing Through Photographs“ – Музеј на модерна уметност на „Coursera“ – 4 септември  (6 недели)
•    „Philosophy, Science and Religion: Science and Philosophy“ – Универзитет во Единбург на „Coursera“ – 4 септември •    „Understanding the Brain: The Neurobiology of Everyday Life“ – Универзитет во Чикаго на „Coursera“ – 4 септември
•    „Music Moves: Why Does Music Make You Move?“ – Универзитет во Осло на „FutureLearn“ – 4 септември (6 недели)
•    „The Science of Success: What Researchers Know that You Should Know“ – Универзитет во Мичиган на „Coursera“ – 4 септември
•    „The Science of Happiness“  - Универзитет во Калифорнија, „Беркли“ на „edX“ – 5 септември (21 недели)
•    „The Music of the Beatles“ – Универзитет во Рочестер на „Coursera“ – 11 септември (7 недели)
•    „Artificial Intelligence (AI)“ – Универзитет „Колумбија“ на „edX“ – 11 септември
•    „Introduction to Classical Music“ – Универзитет „Јејл“ на „Coursera“ – 11 септември (9 недели)
•    „Big History - From the Big Bang until Today“ – Универзитет во Амстердам на „Coursera“ – 11 септември
•    „Introduction to Animal Behaviour“ – Универзитет „Вагенинген“ на „edX“ – 12 септември (8 недели)
•    „Neural Networks and Deep Learning (SA)“ – Универзитет „Стенфорд“ на „Coursera“ – 12 септември
•    „Becoming an Entrepreneur“ – Институт за технологија во Масачусетс на „edX“ – 18 септември (8 недели)

Можете да ја видите целата листа со курсеви на овој линк.
Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија