X
 20.03.2018 Култура

Најдобрите пет веб-страници за работа од дома

1. Upwork

Со повеќе од 1,5 милион клиенти, Upwork нуди по нешто за секој вид „фриленсер“. Прифаќа краткорочни и долгорочни проекти, работа на час или по проект и ангажман на стручно ниво. Без разлика до каде сте стигнале во својата кариера, веројатно тука има нешто и за вас.

2. Toptal

Со многу поинаков пристап од другите услуги во оваа листа, Toptal е за искусни и талентирани „фриленсери“. Toptal ви нуди беспрекорен пристап до значајни проекти со големи клиенти (ЏП Морган, Зендсек, Ербиенби итн.) И правичен надомест (без ниски понуди). Исто така, можете да се придружите на заедницата на Toptal за чести состаноци и технолошки настани.

3. Freelancer

За разлика од мнозинството други платформи, покрај милионите проекти во понудата, Freelancer ви овозможува да се натпреварувате со други „фриленсери“ за да ги докажете своите вештини. Ако сте конкурентни и самоуверени во својата експертиза, тоа е одличен начин да ги претставите своите способности и да привлечете повеќе клиенти.

4. Craigslist

Иако повеќето луѓе на Craigslist гледаат како на платформа за купување и продажба на различни нешта, таа е всушност одличен извор на слободни професии. Можете лесно да ги прегледате локалните понуди, ако повеќе сакате канцелариска работа, или можете да пребарувате низ големите градови ако сакате да работите на далечина.

5. 99designs

Платформа за слободни дизајнери која ви овозможува да се натпреварувате во конкурсите за дизајн и да добивате повратни информации, бидејќи клиентите ги избираат најдобрите. Оваа платформа е одлично место за докажување на дизајнерските способности.
Подготвил: Б.Б.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура