X
 20.04.2020 Живот

Со уметност може да се третира стравот кај децата. Совети од психологот Марија Десподова

Уметноста е креативен начин на третирање на стресот и анксиозноста кај децата.
Но, исто така, има позитивно влијание врз нивниот когнитивен и физиолошки развој.
Активностите поврзани со неа им помагаат на децата во развивањето на визуелните, моторичките и социјалните сегменти.
Најголемата нејзина функционалност произлегува од нејзиното средство како начин на комуникација за искажување на мислите и чувствата, вели психологот Марија Десподова.

Советите прочитајте ги на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот