X
 24.07.2020 Живот

Во ситуации кога ви доаѓа да врескате, а детето ве гледа, пробајте да шепотите

Досега во овие 11 месеци не сум имала никаков проблем со него, но последнава недела не можам да воспоставам контрола - постојано се лути, сака сè што не е за него, не го интересираат неговите играчки, а доколку не му дозволам да фати нешто што не е за него, веднаш легнува на под и вреска, но вреска толку многу што некој да поминува во тој момент и да слуша, ќе помисли којзнае што му прават, го отепаа. Го пробав секој метод - со убаво, со милно зборување, со галење, гушкање, но не вреди. Почнав да губам самоконтрола и да му се развикувам, но и тоа не помага.

Ова е дел од прашањето на мајка упатено до психолозите и психотерапевти, соработници на Деца.мк.

Одговорот на Билјана Манасова-Јовановиќ прочитајте го на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот