X
 25.11.2019 Образование

Вака ќе се чувствувате откако ќе дипломирате...

Ќе имате позитивни чувства. Млади сте, едуцирани и не можете да бидете поголеми ентузијасти за влегувањето во професионалниот свет. Очекувате огромни шанси и можности и бунар од инспирација која чека за да ја задоволи вашата жед за животно искуство.

Значи, спремни, подготвени и способни, вие ги ширите рацете за да направите џиновски скок. Но, нешто не е во ред. Не сте подигнати од ветровите за да напредувате; почнувате да паѓате.

Се обидувате да ги мавтате крилјата што се поставени на вашите раце, но тие не прават ништо за да го ублажат вашиот пад. Паѓате на земјата со болен и деморализичарки удар.

Првпат во животот сфаќате дека целосно и крајно немате цел. Сè досега сте имале значајна цел: да бидете дете, да учите, да патувате. Наеднаш морате повторно сè да проценувате. Вашите врски, вашите избори, вашето хоби и секој аспект од вас со цел да ги идентификувате причините зошто почнал вашиот неуспех.

Очајно се држите цврсто до поговорката - има повеќе во животот од работата. Се обидувате да го пополните времето со различни проекти, но секој проект и вештина што не можете да ги совладате стануваат фрустрирачки, а со тоа вие имате уште еден доказ за вашиот неуспех.

Се будите секој ден не знаејќи колку е часот; во вашиот свет на самосожалување времето и не е толку важен фактор. Ја прегледувате секоја страница за огласи за вработување с додека вашите очи повеќе не можат да читаат. Испраќате апликации, CV, мотивациони писма...

Како што поминуваат деновите, а нема никаков одговор од потенцијалните работодавци, започнувате да се сомневате дека сите оние апликации што сте ги пуштиле едноставно завршуваат во некоја црна дупка. 

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование