X
 09.08.2022 Стипендии

Стипендии за истражувачки престој во Финска

Владата на Финска доделува стипендии за студенти на докторско ниво и млади истражувачи кои сакаат да имаат истражувачки престој на фински универзитет.

Стипендијата вкучува грант од 1.500 евра месечно. Стипендиите се доделуваат на жители на било која земја и студенти од било која област.

Пријавувањето трае во текот на целата година. Официјалниот повик пронајдете го овде
Активен до:    31.12.2022

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Стипендии