X
 13.07.2021 Стипендии

Стипендии за магистерски студии на Универзитетот во Лозана

Универзитетот во Лозана, Швајцарија, објавува повик за кандидати за стипендии на магистерски студии. Стипендиите им се доделуваат на странски студенти. Се наградуваат околу 10 студенти годишно.

Секоја стипендија изнесува 1.600 швајцарски франци месечно, која се доделува од 15 септември до 15 јули за време на целите студии. Пријавувањето трае до 1 ноември.

Официјалниот повик пронајдете го овде
Активен до:    01.11.2021
Тагови:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Стипендии