X
 16.05.2015 Образование

Студентите организирани од МЕЕЦ со поддршка на собирот за силна МакедонијаСтудентите организирани во Младинскиот европски едукативен центар даваат поддршка на големиот собир на граѓани што ќе се одржи на 18 ти мај во Скопје.

-Младинскиот европски едукативен центар се приклучува кон граѓанскиот собир чија цел е изразување на поддршка за силна Македонија, изградба на држава со перспектива за младиот човек и држава во која се дава подденаква шанса за способните, напредните и оние кои сакаат да партиципираат во процесите, се вели во сопштението.

Студентите организирани во Младинскиот европски едукативен центар се спротивставуваат на агендите чија цел е разорување на граќанскиот концепт и политичко жртвување на младите инструментализирајќи ги за насилно рушење на демократските институции.

-Република Македонија е наша заедничка држава и како организација е сомултетнички карактер во целост ја поддржуваме овој граѓански собир кој има за цел да покаже дека сите заедно сме под знамето на нашата заедничка држава Република Македонија, велат студентите.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование