X
 05.04.2016 Образование

Предавање на ФЕИТ - Кокс: "Осмели се да направиш силни работи: Патување на Марс"

М-р Нагин Кокс, системски инженер и менаџер во лабораторијата за млазен погон во NASA ќе одржи предавање пред студентите на Факултетот за електротехника и информациски технологии шри Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.Предавањето „„Осмели се да направиш силни работи: Патување на Марс“ од раните ровери до најновиот ровер на Марс ќе се одржи на 08.04.2016 (петок) со почеток во 11 часот во амфитеатарот на ФЕИТ.

Гостувањето на Кокс го организираат Студентскиот огранок на IEEE Македонија, Амбасадата на Соединетите Американски Држави во Македонија и Факултетот за електротехника и информациски технологии – Скопје.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование