X
 01.12.2016 Наука

„Google“ ни овозможува да ги видиме климатските промени појасно од кога и да е

Сакате да видите како се одвиваат климатските промени пред вашите очи? Само погледнете на Google Earth Timelapse.


Google Earth Timelapse


„Google“ за првпат го лансира „Earth Timelapse“ во 2013 година, опфаќајки регион од приказ од фотографии од 1984 до 2012 година. Сега од „Google“ ја ажурираа алатката со фотографии до 2016 година, а старата беше усовршена со истата технолoгија што „Google“ ја спроведе со Maps на почетокот на годината.

„Google“ пребарува податоци од преку 3 квадрилиони пиксели од над 5 милиони сателитски снимки за да креира сет од 33 фотографии од целата планета кои се менуваат со текот на времето.


SaveSave
Подготвил: Светлана Петковска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука