X
 13.06.2017 Живот

Поставени автомати во Русија од кои можете да се купат лајкови за „Instagram“

Во Русија се појавил автомат за продажба на лајкови на друштвените мрежи, кој потсетува на апаратите за продажба на слатки.

фото извор: Instagram

Автоматите за појавиле во бројните трговски центри во Русија, а на купувачите им нудат можност да купат лажни лајкови и следбеници на „Instagram“. Освен продажбата на лајкови, овие апарати можат да се користат и за печатење на фотографии од „Instagram“.

Автоматите ги направила компанијата „Snatap“ и ги поставила во шест руски градови: Москва, Санкт Петербург, Уфа, Саратова, Петрозаводска и Чебоксари.

За 100 лајкови на „Instagram“. Потребно е да се платат 88 центи, односно 1,5 евра за 100 лажни следбеници.

Корисниците кои сакаат лајковите да ги купат на овој начин, мораат да се логираат на својот профил на „Instagram“., користејќи го овој автомат, но не е многу јасно како се генерираат лајковите и следбениците.
Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот