X
 24.06.2022 Стипендии

Стипендии за студирање во Берлин или Потсдам

Отворен е повикот за стипендиите „SBW Berlin Scholarships“ за меѓународни студенти. Стипендиите се за кандидати кои доаѓаат од семејства со финансиски проблеми кои сакаат да студираат додипломски или магистерски студии во Берлин и Потсдам.

Стипендиите се доделуваат за престој од најмалку 30 дена, а најмногу 48 месеци, и ги покриваат основните трошоци за живот, школарина и трошоци за патување. Секоја година, пријавувањето трае од 15 мај до 30 јуни и од 15 ноември до 31 декември.

Повеќе информации пронајдете овде. 
Активен до:    31.12.2022

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Стипендии