X
 10.08.2020 Образование

Престиж во академскиот свет – Лондон Метрополитен универзитет

Денес, Лондон МЕТ е една од најреномираните образовни институции во Лондон

Во светски размери студирањето или едукацијата во Британија е на едно врвно, највисоко ниво. Престижот да се биде дипломиран студент на некој британски универзитет е основна карактеристика на амбициозни луѓе, кои знаат што значи да се има квалитетно образование.
Еден од таквите универзитети во Британија е и Лондон Метрополитен универзитетот, кој е основан во 1848 година. Овој престижен универзитет е основан како Северен политехнички институт, со мисија да им помогне на идните студенти во стекнувањето на работните вештини со кои во иднина ќе дадат свој придонес во заедницата.
Голем број локални бизнисмени и богати личности ја увиделе важноста од постоење на ваков институт и инвестирале средства за изградба и развој на истиот. Оваа инвестиција им се вратила повеќекратно. Несомнено, преку стекнатото знаење и експертиза студентите дале огромен придонес во развојот и унапредувањето на заедницата и на нивните бизниси.Водејќи се од истата идеја, да се произведе висококвалификуван кадар кој по завршувањето на студиите ќе биде целосно спремен директно да оди на работа, институцијата од институт прераснува во најголемиот универзитет во Британија, нудејќи широк опсег на студиски програми.
Денес, Лондон МЕТ е една од најреномираните образовни институции во Лондон. Традицијата, квалитетот на студиите, како и квалитетот на наставата го прават светски реномиран универзитет и избор на многу студенти од светот. Студиските програми вклучуваат активности кои ја стимулираат интелектуалната љубопитност, имагинацијата и рационалното размислување, а главен акцент се става на стекнување практични вештини.
На овој универзитет досега завршиле голем број истакнати и видни личности од светот на уметноста, светот на бизнисот и економијата, светот на политиката, како што е на пример градоначалникот на Лондон, Садик Кан, но и многу други видни личности.Дипломата стекната на Лондон MET е високовреднувана и признаена низ светот. За тоа сведочат и огромниот број студенти кои по завршувањето на студиите станале дел од реномирани светски компании.
Од неодамна, а во соработка со Скопје Метрополитен колеџ, Лондон МЕТ одлучи да им даде можност на македонските студенти да бидат дел од големото семејство на Лондон МЕТ и да се стекнат со британска државна диплома за високо образование.

Сите вие што сакате да студирате на некој реномирани светски универзитети, сега можете да бидете дел од првата генерација македонски студенти на Лондон МЕТ.
Бидете дел од успешната приказна на многу студенти ширум светот. За повеќе информации посетете ја веб страницата www.skopjemetropolitan.edu.mk или јавете се на телефон: +38923140004

(Комерцијална објава)

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование