X
 09.06.2015 Уметност

Просторот меѓу реалноста и фантазијата

Ели Давиес создава магични фотографии кои изгледаат како да излегле од бајките. Таа го истражува теренот на Британија во изминатите 7 години, обидувајќи се да ја открие комплексната врска меѓу пејзажот и индивидуалецот.

 

 магија

 

Преку вметнување на светлина, чад и материјали, таа ја носи публиката во просторот меѓу реалноста и фантазијата, место кадешто повторно го истражуваме природниот свет околу нас. Овие мистични фотографии се создадени со цел да предизвикаат мисли за тоа како пејзажите влијаат врз нашиот идентитет.

 


Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Уметност