X
 17.10.2016 Живот

Векот на деловните бизнис жени: Еволуција на модата во канцелариите низ годините

Магазинот „Glamour“ носи едно симпатично видео посветено на еден век на работата на жените, како и еволуцијата на модата во канцелариите во последните 100 години.


мода

Од 1920-ти години на минатиот век, па се до денес, 2016 година, жените искусија неколку значајни бранови на промена, на начин кој може да се види во компаниите со вредни работници.

Понекогаш тие носеле ракавици, понекогаш дебели синџири, а денес е порелаксиран пристап без многу правила освен она најосновното: „На работа не се оди облечена во комбинации што се носат само дома“.


Подготвил: Светлана Петковска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот