X
 27.03.2019 Живот

„Внимавај што ќе речат за тебе“ - опасни пораки што им ги праќаме на децата

Тргајќи од прашањето што ќе мислат или речат другите луѓе за нас, честопати како родители користиме имплицитни пораки упатувајќи им ги секојдневно на децата, пораки со скриено значење во кои е скриен стравот од туѓото, т.е. колективното мислење. Така децата стекнуваат лоша слика за себе, вели психологот Христина Стефановска. 

Прочитајте повеќе на Деца.мк

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот