X
 27.08.2020 Образование

Што очекуваaт родителите на најмалите од учењето на далечина?

Онлајн-наставата останува единствена опција за родителите што се одлучиле нивните деца да не посетуваат училиште. Што очекуваат од вака организираната настава? Одговор на ова прашање добивме од 1.875 родители на деца до 3. одделение, во онлајн-анкетата на Факултети.мк и Деца.мк. Најголем дел од нив сметаат дека таа треба да се подобри во споредба со минатата учебна година.

Дел од родителите со кои разговаравме велат дека е многу значајно децата што ќе учат од дома да имаат комуникација со наставниот кадар, а не само да добиваат задачи преку е-пошта.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование