X
 28.05.2015 Живот

Како се намали насилството меѓу младите во Бостон?

Архитектот на „Boston miracle“, свештеникот Џефри Браун започнал како млад пастор кој го гледал неговото соседство во Бостон како се распаѓа, со сето насилство, дроги и банди. Првиот чекор до опоравување: слушајте ги децата, немојте само да им проповедате, и помогнете им да го намалат насилството во сопствените соседства. Слушнете го овој моќен говор кој дефинитивно може да направи вистинска промена. 

 

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот