X
 31.10.2016 Живот

Луѓето губат доверба во институциите, но и во луѓето

Во својот говор објавен на Ted Talks, Рашел Ботсман вели дека кај луѓето се менува нешто длабоко, што е од огромно значење: концептот на верување.

жена говорник


Додека некогаш постоела доверба во инстутициите како владата или банките, денес сé повеќе веруваме еден на друг, често и на непознати луѓе. Новата ера на доверба може со себе да донесе потранспарентно, инклузивно и поодговорно друштво - ако ова правилно го сфаќаме. Вие кому му  верувате?

Погледнете го видеото:

Подготвил: М.Д.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот