X
 17.02.2017 Живот

Места во светот каде што може да избие глобален конфликт

Како што научивме од претходните две светски војни, глобалниот конфликт може да започне насекаде. За да ја осигураат својата моќ, нациите како САД, Кина и Русија продолжуваат да бидат присутни во некои стратешки региони, а тензиите во тие региони се навистина високи, па многумина веруваат дека токму на тие места може да избие и Третата светска војна. Ова се некои од нив:

конфликт

Линк до галеријата.
Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот