X
 03.03.2017 Култура

Земјата која ви нуди интервју за работа со платен пат и одмор

ИТ индустријата во Нов Зеланд бара да регрутира работници од сите делови на планетата.

земја

Програмата „Looksee Wellington“ во соработка со „Wellington Regional Economic Development Agency“ на 100 кандидати ќе им овозможи интервју за работа, а кандидатите ќе добијат и бесплатна обиколка околу оваа земја со сите платени трошоци.

За возврат, сите кандидати мораат да се појават на интервјуто за работа со водечката ИТ компанија во градот, како и на туристичките состаноци кои ќе се организираат ширум земјата.

После неделната задача, компанијата на најдобрите кандидати ќе им понуди и договори. Пријавувањето е отворено до 20 март, а разговорие за работа и обиколката на земјата ќе бидат закажани помеѓу 8 и 11 мај.

Работата е одлично платена, а изворот наведува дека примањата ќе бидат слични како оние кои минатата година ги обезбеди „Netflix“ за шоуто „Grammsters“, кое на кандидатите им плаќаше 2.000 долари неделно.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура