X
 07.08.2020 Образование

Уште 10 дена за аплицирање во студентските домови

Студенти се жалат дека имаат технички проблеми за да се пријават електронски за сместување во државен студентски дом. При најавувањето на страницата konkursi.mon.gov.mк ги пренасочува на uslugi.gov.mk и им појавува коментар дека нешто не е во ред. Од МОН објаснуваат дека вчера направиле надградба на платформата konkursi.mon.gov.mk и техничкиот проблем кој се појавувал кај одредени апликанти, во зависност од уредот преку кој се најавуваат и обидуваат да аплицираат, сега е надминат.

Од МОН објаснуваат дека рокот за аплицирање за студентите од втора и повисоките години на студии трае до 17 август, односно уште 10 дена, додека рокот за аплицирање за студентите од прва година почнува на 7 септември и ќе трае до 21 септември.

Оттаму додаваат дека покрај објавеното упатство за регистрација и аплицирање на порталот, МОН им стои на располагање на студентите за каква било дополнителна поддршка.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование