X
 05.03.2016 Образование

Бесплатни онлајн-курсеви кои почнуваат во март

Овој март започнуваат над 280 бесплатни онлајн-курсеви од повеќе платформи. Со тоа, секој добива шанса да научи нешто од најдобрите универзитети во светот, без притоа да плати.


„Open culture“ ги собра сите курсеви кои започнуваат овој месец. Подолу можете да најдете неколку кои изгледаа особено интересно.

Creative Writing: The Craft of Style“ - Универзитет „Веслијан“, 1 март

Introduction to Philosophy“ - Државен универзитет во Аризона, 7 март

Human Origins“ - Државен универзитет во Аризона, 14 март

Miracles of Human Language: An Introduction to Linguistics“ - Универзитет во Лајден, 21 март

Modern Japanese Architecture: From Meiji Restoration to Today“ - Технолошки институт во Токио, 23 март

The Art of Poetry with Robert Pinsky“ - Универзитет во Бостон, 29 март.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование