X
 18.07.2018 Живот

Каде потфрлија институциите со тепаното 14-месечно бебе? Во Социјала 1.000 вработени, само 500 се стручен кадар

На територијата на Република Македонија има вкупно пет регионални центри за лица-жртви на семејно насилство (до 1 година) и еден Центар за згрижување жртви на семејно насилство за 24, односно 48 часа. Што можат да преземат роднините, соседите, познајниците и сите други граѓани кога ќе посведочат семејно насилство?

Институциите потфрлиле кога најневино човечко битие, 14-месечно бебе, поради непоимливи дејства, завршило на Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно лекување, вели професорот Емил Сулејмани, доктор по социјални науки.

Деца.мк го истражуваат овој случај, продолжете на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот