X
 03.06.2015 Наука

Како изгледа вашето тело под микроскоп


Кога Закаријас Џенсен го измислил микроскопот на крајот на 16-от век, тој не знаел дека го отвора светот на еден мал, но бесконечен свет. Оттогаш, научниците го истражуваат микрокосмосот за да дознаат повеќе за човекот.

Микроскопот е незаменлив дел од многу области: физика, хемија, биологија, медицина и други. Денес се посветуваме на биологијата и медицината, односно го гледаме нашето тело под микроскоп.

ГАЛЕРИЈА


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука