X
 13.06.2015 Живот

Која е разликата меѓу успешните и неуспешните луѓе?

Секогаш постои чиста разлика меѓу успешните и неуспешните луѓе. Преку разликите во навиките и одлуките на овие луѓе, веднаш можете да забележите каков живот тие имаат.

 

успешни луѓе

 

За да се дефинираат акциите на успешните луѓе, Џон Пол ДеЖориа, милијардерот позади имиња на брендови како „Paul Michell“ производите за коса и „Patron“ текила, објаснува што е „успешна личност“. „Успешните луѓе прават се` она што неуспешните не сакаат да го направат“.

Успехот има елементи прикачени со напорната работа, одлучност и упорност. Успешните луѓе преземаат акции за да станат успешни. Инфографикот објаснува повеќе за тоа која е разликата меѓу успешните и неуспешните.

 

Линк до галеријата.

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот