X
 09.03.2018 Култура

Листа со најлошите албуми на годината, од 2000 до денес


Музичар настапува на сцена
(Фото: Getty images)


Агрегаторот за оцени на филмови и музика „Метакритик“ ја претстави листата со најлошо прифатените музички албуми за секоја година, почнувајќи од 2000.

На листата, која е направена врз база на оцените од критичарите и публиката, се најдоа и албуми од многу популарни музичари.

2000: Ења – „A Day Without Rain“

Оцена од критичарите: 41 / 100
Оцена од публиката: 8,5 / 10

2001: Run-
DMC – „Crown Royal“
Оцена од критичарите: 43 / 100
Оцена од публиката: 4,3 / 10

2002: Фил Колинс – „Testify“
Оцена од критичарите: 34/100
Оцена од публиката: 6,3 / 10

2003: Лимп Бизкит – „Results May Vary“

Оцена од критиката: 33/100
Оцена од публиката: 4,1 / 10

2004: Dirty Vegas – „One“

Оцена од критичарите: 35 / 100
Оцена од публиката: 2,1 / 10

2005: Аланис Морисет – „Jagged Little Pill Acoustic“
Оцена од критичарите: 40/ 100
Оцена од публиката: 6,0 / 10

2006: Кевин Федерлајн – „Playing With Fire
Оцена од критичарите: 15 / 100
Оцена од публиката: 2,2 / 10

2007: Стуџис – „The Wierdnes“

Оцена од критичарите: 15 / 100
Оцена од публиката: 2,2 / 10

2008: Луј XIV – „Slick Dogs and Ponies“
Оцена од критичарите: 37 / 100
Оцена од публиката: 5,9 / 10

2009: Крис Браун – „Graffiti“

Оцена од критичарите: 39 / 100
Оцена од публиката: 5,1 / 10

2010: Лил Вејн – „Rebirth“
Оцена од критичарите: 37 / 100
Оцена од публиката: 2,7 / 10

2011: Viva Brother – „Famous First Words“
Оцена од критичарите: 34 / 100
Оцена од публиката: 2,7 / 10

2012: Брис Браун – „Fortune“
Оцена од критичарите: 38 / 100
Оцена од публиката: 3,4 / 10

2013: Мегадет „Super Collider“

Оцена од критичарите: 41 / 100
Оцена од публиката: 5,5 / 10

2014: Џенифер Лопез – „A.K.A“
Оцена од  критичарите: 44 / 100
Оцена од публиката: 5,4 / 10

2015: Мет и Ким – „New Glow“
Оцена од критичарите: 52 / 100
Оцена од публиката: 5,1 / 10

2016: Чарли Пут: „Nine Track Mind“

Оцена од критичарите: 37 / 100
Оцена од публиката: 4,4 / 10

2017: Чејнсмокерс – „Memories: Do Not open“
Оцена од критичарите: 37 / 100
Оцена од публиката: 4,4 / 10

2018: Џастин Тимберлејк: – „Man Of the Woods“

Оцена од критичарите: 55 / 100
Оцена од публиката: 5,5 / 10
Подготвил: Б.Б.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура