X
 24.01.2023 Забава

Тестирајте се колку знаете правопис

Дали сметате дека добро го владеете правописот на македонскиот јазик? Решивме да ве тестираме, а со тоа и да ви помогнеме да утврдите колку го знаете македонскиот јазик.

Квизот има 30 прашања. Секое прашање носи еден поен.

Кога ќе ги одговорите прашањата, кликнете Submit, а потоа на View score.

Доколку на крај имате до десет точни одговори, значи дека треба да почнете да читате повеќе книги на македонски јазик. Доколку имате од 10 до 20 точни одговори, вие сте на добар пат, а ако имате од 20 до 30 точни одговори, ви честитаме, добро го познавате правописот на македонскиот јазик.
Тагови:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава