X
 25.03.2020 Образование

Равенки, дропки, глаголи... Никогаш родителот не треба да го замени наставникот

Колку е важно наставниците да одржуваат контакт со децата за време на наставно-образовниот процес користејќи онлајн-комуникација? Како да им помогнеме на децата да не бидат збунети и да соработуваат со родителите во реализирањето на наставата? Ова се дел од прашањата што се обидовме да ги одговориме заедно со психологот, психотерапевт и универзитетски професор Мирослав Пендароски.


Авторитетот на наставникот и на самото училиште како институција и тоа како недостигаат периодов. Пендароски вели дека во вакви моменти можеби и самите ученици подобро ќе ги разберат важноста и убавината на училиштето и на школувањето.


Проичитајте повеќе на ДЕЦА.МК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование