X
 01.04.2020 Живот

Медицинска сестра од Кичево бесплатно изработува маски

Васка Цветкоска, медицинска сестра од Кичево, деновиве решила да изработи заштитни маски за да им помогне на луѓето од својот град. Вели дека е нескромно сама за себе да зборува, но сите што ја познаваат знаат дека ги сака луѓето.
- Го сакам семејството, искрените пријатели и сè би направила за да ги направам среќни. Треба да се биде добар човек, а не добар глумец. Никогаш не се штедам. Прекрасно е чувството да израдуваш некого. Кога нешто за некого си направил, исто како да си направил за себе и не треба со тоа да се фалиш - вели таа.

Таа маските ги шие веќе 2-3 недели. Помислила дека ги нема по аптеките, а се неопходни.
- Ако се сака, сè се може. Иако по професија сум медицинска сестра, има и други работи што ме интересираат, како шиењето, цртањето и некои други работи, па во сè се пронаоѓам. Дипломата е само парче хартија, образованието се гледа во однесувањето на човекот - вели таа.

„Радувајте се и на малите работи. Чувајте се!“, порачува Васка.

Подготвил: Валентина Неловска, наш дописник од Охрид

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот