X
 09.01.2020 Живот

Игра на студено, добар сон, друштвени игри... Совети од наставникот Мартин Поповски за распустот

Зимскиот распуст е период во годината кога најголем број од децата што одат на училиште времето го поминуваат во својот дом. Тоа е така главно поради ограниченоста на движењето поради ниските температури и студот, загадувањето или, пак, неможноста на родителите да ги пратат децата на зимување. Како квалитетно да се поминуваат деновите додека трае зимскиот распуст? Одделенскиот наставник Мартин Поповски од училиштето „Панајот Гиновски“ во Скопје, кој е дел од образовната програма „Бибиверзум“, споделува неколку совети за родителите и за децата.

Советите прочитајте ги на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот