X
 26.02.2015 Култура

Објаснување за различните модели на тоа како ги гледате луѓето со специјални потреби и инвалидите

Доколку не сте го гледале овој TEDx говор на Тори Дунлап, тогаш пропуштате еден од најдобрите говори и најдоброто објаснување за различните модели на тоа како ги гледате луѓето со специјални потреби и инвалидите. После гледање на ова 17 минутно видео, повеќе нема да го гледате инвалидитетот на истиот начин како претходно.

 

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура