X
 24.06.2015 Здравје

Каква е вашата перцепција за боја?

Повеќето од вас веројатно трошите многу време гледајќи во бои на фотографии на екраните, но колку се вашите очи добри за познавање бои?


Истражувачите направиле едноставен онлајн-тест кој ќе открие каква е вашата перцепција на боја преку едноставна игра.

Играта оди вака: добивате обоени кутии. Сите кутии имаат иста боја освен една. Најдете ја онаа што не одговара и притиснете на неа за да одите понатаму. Секоја кутија станува потешка од претходната, а имате само 15 секунди за да донесете одлука.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје