X
 02.07.2015 Живот

Референдумите во Швајцарија


Швајцарија е единствената земја во Европа кадешто се применува директната демократија. Граѓаните гласаат за секоја важна промена наместо да им остават на политичарите да одлучуваат за нив. Освен тоа, самите граѓани може да предложуваат закони, кои потоа се изгласуваат од остатокот од земјата. За какви работи преку референдуми гласале Швајцарците досега?

ГАЛЕРИЈА


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот