X
 26.10.2015 Култура

Луѓето одговорија на прашањето: Дали би го убиле Хитлер како бебе?


Списанието „New York times“ направи помалку контроверзна анкета во текот на летото. Анкетата била спроведена на социјалната мрежа „Твитер“, а се состоела од само едно прашање: „Дали би го убиле Хитлер како бебе“?

Резултатите од анкетата беа неодамна објавени. Во анкетата учествувале 2.987 луѓе кои доброволно одлучиле да учествуваат во истата.Одговорите биле поделени. 42% од луѓето изјавиле позитивно, односно дека би го убиле Хитлер како бебе, додека 30% изјавиле дека не би го сториле тоа. 28% изјавиле дека не се сигурни дали би го сториле тоа.

Во меѓувреме, списанието најде хумор во одговорите.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура