X
 21.03.2016 Економија

За колкава плата би останале во Македонија?Колку често сте ја слушнале реченицата: „Да имам плата од 2.000 евра никогаш не би ја напуштил оваа земја“. Дали парите се единствена причина поради која младите ја напуштаат Репулика Македонија и решаваат да живеат во странство или причините се покомплексни, можност за напредување во кариерата, поорганизирано општество, поголема демократија или слобода на говор? Следуваат неколку прашања од чии одговори може да се донесат интересни заклучоци.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Економија