X
 15.04.2020 Образование

Сити колеџ успешно спроведува онлајн-настава во реално време и обезбедува целокупно искуство за студентите преку интернет!

Состојбата со коронавирусот создаде вонредна и неочекувана ситуација низ целиот свет. Како одговор на новите услови што ги снајдоа речиси секоја земја и секој сектор на нашата планета, поголемиот дел од универзитетите и образовните институции се обидоа да се приспособат со понуда на часови преку интернет. Водечките универзитети одат понатаму кон тоа за да им овозможат на нивните студенти да продолжат да добиваат образование од највисока класа, да уживаат во истите академски и студентски услуги и да продолжат да имаат премиум искуство.

Сити колеџ, Меѓународниот факултет на Универзитетот „Шефилд“ во Солун, го следи истиот пат. Како прв приоритет, за непрекинато продолжување на образованието на студентите и квалитетот на онлајн-обезбедувањето, Сити колеџ веднаш ги префрли сите предавања преку интернет од 18 март 2020 година, преземајќи одговорност да им понуди на сите студенти целосна едукација. Часовите се на интернет, во реално време и со помош на технологија се одвиваат во виртуелна училница која ги опфаќа сите карактеристики на нормална училница.Бидејќи физичкото присуство и контактите на кампусот засега не се можни, Сити колеџ продолжува да им ги нуди своите академски и студентски услуги во целост на студентите, само што сега тоа се прави преку интернет. Концептот „надвор од училницата“ претставува ново искуство преку интернет, вклучувајќи услуги за студенти, пристап до електронски библиотеки, интеракција преку интернет со луѓе од индустријата, веб-страници, советување за кариера и администрација и многу повеќе.

Студентскиот живот продолжува, а студентските клубови може да се следат онлајн, како што се часови по странски јазици, часови за вежбање, семинари и студентски клубови и состаноци. Студентите се охрабруваат и им е дозволено да продолжат да имаат заеднички дополнителни активности за наставната програма и со тоа да уживаат заедничко онлајн-искуство. Лидерите на студентските клубови ја поддржуваат оваа иницијатива и преземаат дополнителни онлајн-предлози за да ги поврзат студентите заедно секој ден.Паралелно со целата ситуација, уписите за новата учебна година 2020/21 се одвиваат електронски. Локалните канцеларии им нудат целосна поддршка на студентите за да ги завршат апликациите за новата учебна година на интернет, валидна за сите студиски програми понудени на Меѓународниот факултет Сити колеџ. Онлајн-советување за потенцијални студенти и презентации на студиски програми се, исто така, достапни во овој период, за сите кандидати и новозапишаните студенти.

Како академска институција која 30 години успешно работи, Меѓународниот факултет Сити колеџ го надминува очекуваното и продолжува да го оптимизира искуството на своите студенти и високото образование на завидно ниво секој ден.

(Комерцијална објава)

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование