X
 04.05.2016 Образование

Тестот за интелигенција кој ги подели корисниците на социјалните мрежи

Пред вас се наоѓа уште една загатка која и тоа како ги зарази корисниците на социјалните мрежи.

 

интелигенција


Можеби математичките операции за собирање во случаите како што се 6 + 4 = 210 и 9 + 2 = 711 ви изгледаат бесмислено, но тоа не спречи три милиони корисници на Фејсбук да се обидат да го решат овој тест.

Некои тврдат дека со брзото решавање докажувате дека имате повисок коефицент на интелигенција од просечната личност, додека други тврдат дека решавањето на оваа задача воопшто не може да ја мери интелигенцијата.

Кој е одговорот?

Пример:
6+4=210
6-2 = 2
6+4=10

Кога ќе ги споите двата одговори заедно ќе добиете 210. Експертот за ваквите задачи Преш Толвакар одговорите ги објаснува подетално на видеото во продолжение.

 Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование