X
 09.06.2016 Образование

Македонски Телеком донираше опрема во вредност од 900.000 денари за читалната на студентскиот дом "Гоце Делчев"Нови 20 десктоп компјутери, два ТВ уреда и два печатача, како и опрема за безжичен интернет и пакет услуги од Македонски Телеком доби читалната во реновираниот блок „Б“ на студентскиот дом „Гоце Делчев“ во Скопје.

Опремата во вредност од над 900.000 денари е донација од Македонски Телеком.

На претставувањето на новата дигитална читална присуствуваа заменикот министер за образование и наука Спиро Ристовски и директорот на стратегија и корпоративни комуникации во Македонски Телеком, Климентина Тунтева Кржаловска.

Спиро Ристовски изрази задоволство што една од најголемите компании во Македонија одлучи да донира опрема за потребите на студентите, кои се нашите идни генерации и на кои тоа најмногу им е потребно.

– Со оваа донација Макеоднски Телеком покажува дека е исклучително сериозна, општествено одговорна компанија и верувам ваквиот позитивен пример и другите компании од бизнис заедницата ќе го следат и ќе помогнат во делот на општествено одговорно спроведување на активностите кои значат подобрување на стандардите на функционалноста и секојдневието на студентите, рече Ристовски.

Посочи дека Министерството за образование и наука ќе продолжи со реализирање на голем број активности за подобрување на целокупната инфраструктура во овој студентски дом и во останатите студентски домови во земјата.

Кржаловска посочи дека основниот мотив за донацијата е поддршката на младите, образованието и унапредувањето на информатичкото општество, како и дека со опремувањето на читалната студентите добиваат современо катче за учење, информирање и дружење.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование