X
 15.11.2016 Технологија

Апликации кои ќе ви помогнат околу вашиот буџет

Најдобрите апликации за буџетот се фокусираат да ви помогнат да откриете како ги трошите вашите пари без рачно да го пишувате секое ваше купување.

 

budzet


Повеќето од нив можете да ги поврзите со вашата сметка во банката и автоматски да видите каде ги трошите вашите пари, да добивате известувања за сметки и да видите колку пари ви останале за одреден производ. Ова се најдобрите апликации за буџетот кои ќе ви помогнат да заштедите пари.

Mint Budgeting App

1

 

Oва е една од најдобрите апликации бидејќи го нуди најдобриот план за вашиот буџет. Можете да ја поврзите со вашата банкарска сметка и да ги искористите вашите детали за да направите личен буџет. Апликацијата ќе ви испрати предупредување доколку забележи необични активности на сметката. Достапна за iPhone, iPad и Android.

 

PocketGuard

 

2

 

Оваа апликација се поврзува директно со вашите банкарски сметки за да можете секогаш да имате пристап до вашите моментални транскации и баланс. На екранот се наоѓа бројот кој покажува колку пари имате, и колку сте потрошиле. Едноставните табели покажуваат каде ги трошите парите. Aпликацијата е достапна за iPhone, Аndroid и на веб.


You Need a Budget

 

3

 

Ова буџетски систем кој ви помага да создадете буџет со кој ќе бидете во чекор. Се фокусира на четири правила за да ви помогне да си го организирате животот со едноставни промени. Може да работи на компјутер, iPhone и Android.


GoodBudget

 

4


Ова е дигитален буџетски систем кој ви помага да ги менаџирате вашите финансии користејќи плико буџетски метод без да носите насекаде пликоа кога ќе треба да плаќате. Апликацијата е достапна за iPhone и Аndroid.


Mvelopes


5

 

Ова е уште една одлична буџетска апликација која ви помага да ги следите вашите финансии. Можете да ја поврзите со сметката од банката, а можете и да плаќате сметки, да го менаџирате и планирате буџетот токму од вашиот телефон. Достапна е за iPhone и Android.

 

Wally


6

 

Апликација која одлично ги следи вашите трошоци. Бесплатна е и ви овозможува да ги внесувате вашите трошоци или со пишување или преку фотографија од вашата фискална сметка. Достапна за iPhone и Android.

 

Level Money


7

 

Оваа апликација ви помага да се држите до одреден буџет со тоа што ви покажува колку можете да потрошите денес, оваа недела и овој месец.  Достапна за iPhone и Android.


Unsplurge


8

 

Уште една апликација која ви помага со буџетирањето на различен начин. Оваа апликација е одлична доколку штедите за нешто специфично. Навистина е забавна за користење, особено ако вашата заштеда е за одење на одмор, купување iPhone 6s или друга поголема цел. Достапна за iPhone.

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија