X
 16.09.2019 Живот

Аx, тоа амбициозно родителство!

Во дел од секунда ми прелетува мисла – дали и колку родителите можат и треба да влијаат врз своите деца за нивниот избор на слободна активност, обично секојдневно хоби, професија, па дури и на нивното професионално напредување? Дали во одреден момент родителите се обидуваат своите неостварени соништа, желби и амбиции да ги реализираат наметнувајќи им интерес за нив на своите деца?Дали сме до толку себични и нереализирани или сме жестоко заинтересирани за успехот на најмилите? Има ли потреба од притисок за успех на секој план?

Колумната на Ирина Микеска прочитајте ја на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот