X
 07.03.2017 Култура

Кои се најпопуларните земји во светот?

Темата „Earthporn“ на „Reddit“ служи како место каде луѓето одат за да го ценат светот во кој живеат.

популарна

Според информациите таму, кои земји се најпопуларни?

Со повеќе од 25.325 постови, на прво место се наоѓа Америка. Кои земји имаат најдобра репутација помеѓу нациите од другите земји-?

Институтот за репутација го зема во предвид бројот на маркери кога одлучува кои земји имаат најдобра, а кои најлоша репутација.

Би препорачал посета на земјата
Би препорачал живеење во земјата
Би препорачал работење во земјата
Би препорачал инвестирање во земјата
Би препорачал купување производи/услуги кои потекнуваат од земјата
Би препорачал студирање во земјата
Би препорачал присуство на настан

Ова се земјите со најдобра репутација:

1. Шведска
2. Канада
3. Швајцарија
4. Австралија
5. Норвешка
6. Финска
7. Нов Зеланд
8. Данска
9. Ирска
10. Холандија

Земјите во светот според репутацијата

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура